Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Szabolcs megye értékei közt az utolsó aranysarkantyús vitézek
2020.07.20. 15:44 , Márton Boglárka hdgy.
A nemrég megjelent „Érték – örökség – összetartozás” című kiadványba – nyíregyházi hadisírgondozó kollégáink közreműködésével – egy katonai jelentőségű érték is bekerült.

A Sóstói Múzeumfaluban rendezett könyvbemutató vendégeit Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Értéktár Bizottság elnöke köszöntötte, aki úgy fogalmazott, hogy „az értékgyűjtő munka egy küldetés, amelynek célja, hogy átadjuk a következő nemzedéknek azt a tudást, amit nagyszüleink, dédszüleink ránk hagyományoztak.”

Az eseményen a kiadvány szerzőpárosa, dr. Bene János történész, címzetes múzeumigazgató és Csutkai Csaba fotóművész bemutatták a kötetet, összegezték annak jelentőségét.

Az egyik szerző, Csutkai Csaba dedikál Komiszár Dénes t. főhadnagynak

A magyar és angol nyelvű, 168 oldalas könyv a kulturális és épített örökségek mellett a megye természeti, művészeti, ipari és gasztronómiai értékeit is bemutatja. Nyíregyházi hadisírgondozó kollégáink közreműködésének köszönhetően értékként jelenik meg a kötetben Bereg, Szabolcs és Szatmár vármegyék utolsó aranysarkantyús vitézeinek emlékezete is. 
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2