Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ötven éve összetartanak a tatai nyugállományú katonák
2020.09.15. 11:48 , Márton Boglárka hdgy.
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a tatai Honvéd Bajtársi Klub: a szervezet 50 éves lett, mely alkalomból ünnepi közgyűlést tartottak a Magyary Zoltán Művelődési Központban.

Az egyesületet a tatai nyugállományú katonák összetartása hívta életre ötven évvel ezelőtt, elsősorban azzal a céllal, hogy a helyőrségben működő szervezet volt dolgozóinak és családtagjainak tartalmas kikapcsolódást nyújtsanak. A szervezet az elmúlt öt évtizedben számos jelentős eredményt ért el szociális és kulturális területen egyaránt: a klubtagok kötelességüknek érzik például a katonaözvegyek és bajtársaik támogatását, a történelmi és katonai hagyományok ápolását.

Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka a klubhoz eljuttatott levelében így fogalmaz: „Kérem, hogy áldozatos és felelősségteljes munkájukkal erősítsék tovább a Magyar Honvédség jó hírét, ápolják szép hagyományaikat, valamint kapcsolataikat Tata polgáraival. Leljék örömüket az együtt, hasznosan, jó hangulatban eltöltött eseményekben, csak úgy, ahogy tették ezt az elmúlt eredményekben gazdag öt évtizedben is.”

Korom vezérezredes szavait Fojtik Ádám hadnagy, parancsnokságunk tatai katonai igazgatási és érdekvédelmi irodájának beosztott tisztje tolmácsolta az egyesület tagjainak, majd a rendezvény védnökeként Sándor Zsolt vezérőrnagy, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsoka köszöntötte a jelenlévőket.

 

Parancsnokságunk részéről Ignáth Zsolt alezredes, alakulatunk törzsfőnöke vett részt a rendezvényen, aki gravírozott emléktáblát adott át a klub elnökének, Sárközi József nyá. ezredesnek, valamint díszoklevelet adományozott Mezei Zsuzsanna nyá. bm. alezredesnek, a klub titkárának.

Az emléktárgyak átadását követően a Honvéd Művészegyüttes műsora zárta az ünnepséget.

Fotó: Fojtik Ádám hdgy. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2