Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Színészek katonai szolgálatban
2020.09.15. 13:20 , Szöllősi Gergely hdgy.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) tartalékosként foglalkoztat színészeket, akik a koronavírus-járvány miatt átmenetileg munka nélkül maradtak. Testhezálló feladatot kaptak, ugyanis kommunikációs tréninget tartanak az állománynak.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet a magyar kulturális életet is megbénította átmenetileg. Sok művész vesztette el napi megélhetését, és kényszerült időszakosan más – eredeti foglalkozásától eltérő – munkalehetőség után nézni. Az MH KIKNYP ünnepi állománygyűléseinek mindig fontos részét képezték a kulturális előadások, így egy színész társulattal szoros munkakapcsolat alakult ki az évek során. A színházak bezárásakor emiatt természetes volt, hogy az alakulat is megpróbál könnyíteni a nehézzé vált helyzetükön, amire a tartalékos szolgálati forma látszott a legalkalmasabbnak.

Három fővárosi színművész, Czakóné Plásztán Anett tartalékos hadnagy, valamint Czakó Ádám és Békefi László tartalékos főtörzsőrmesterek a katonai, valamint az alakulat feladatrendszerével kapcsolatos házon belüli felkészítésük után szakmailag testhezálló feladatot kaptak: kommunikációs tréningeket tartanak az MH KIKNYP állományának. Városról-városra járják a toborzó irodákat, és csoportos foglalkozás keretein belül dolgoznak együtt a toborzó, érdekvédő és hadisírgondozó kollégákkal. A képzés elméleti és gyakorlati feladatokban is bővelkedik, ugyanis a hangképzés és légzéstechnika mellett szituációs gyakorlatok, valamint mesterséges viták is színesítik a palettát. Az előadássorozat nemcsak szakmai szempontból hasznos a katonáknak, a közös feladatoknak csapatépítő hatása is van.

 

Az alakulat mindennapi munkáját is aktívan segítő színészek Szűcs Imre ezredes, az MH KIKNYP parancsnoka által meghatározott formában folytatják a munkát a következő fél évben is: A járványhelyzet miatt kis csoportos foglalkozásokat fognak tartani speciálisan a toborzással és az érdekvédelemmel foglalkozó kollégák számára. 

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2