Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Katonai igazgatási szakfelkészítés Debrecenben
2020.09.16. 14:54 , Smidróczki Róbert szds.
Hat megye kijelölt állománya vett részt szeptember 8-11. és szeptember 14-15. között az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központban megtartott katonai igazgatási szakfelkészítésen.

A debreceni központ az illetékességi területéhez tartozó hat megyében (Borsod-Abaúj Zemplén megye, Hajdú-Bihar megye, Heves megye, Jász-Nagykun-Szolnok megye, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) dolgozó szakállomány részére rendszeresen szervez továbbképzéseket, szakmai napokat. Az év első felében a toborzással, a hadisírgondozással, valamint a szociális gondoskodással kapcsolatos konzultációkat már megtartották, ezúttal pedig a katonai igazgatásban dolgozó állomány találkozhatott egymással. A két etapban megszervezett, összesen hat napos képzés célja az volt, hogy a résztvevő állomány ismerje meg a hadkiegészítés területén történt jogszabályi változásokat, a katonai igazgatás területi szerve béke és különleges jogrend időszakára vonatkozó feladatait, a sorozó központ működését, a sorozás előkészítésének feladatait, valamint a sorozó bizottságok tevékenységének végrehajtásához kapcsolódó szakfeladatokat. A képzésen az elméleti ismeretek elsajátítása és a hadkötelezettség bevezetését követő tevékenység rendjének bemutatása mellett hangsúlyos szerepet kapott a sorozást támogató program felépítése és használata is.

A képzés kapcsán Nagy Zoltán alezredes, a debreceni központ parancsnoka hangsúlyozta, minden szakterületen szükség van a rendszeres konzultációkra, továbbképzésekre, mivel a jogszabályok, az eljárásrendek folyamatos változásai ezt megkövetelik. Különösen igaz ez a katonai igazgatásra, hiszen a sorozás kapcsán egy olyan képességről beszélhetünk, amelyet békeidőben nem alkalmazunk, viszont szükség esetén azonnal képesnek kell lenni minden hadkiegészítő szakembernek a honvédség feltöltésének végrehajtására.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2