Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
„A Magyar Honvédségbe toborzunk!”
2021.05.15. 14:07 , Szöllősi Gergely hdgy.
A vírushelyzet miatt szűk körben, az elöljáró és végrehajtó szervezetekkel online konferencia segítségével tartotta meg idei évértékelő és feladatszabó értekezletét Szűcs Imre ezredes, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnoka.

A május 12-i eseményen részt vett Apáti Zoltán dandártábornok, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság parancsnokhelyettese is konferenciabeszélgetés formájában. Szűcs ezredes jelentett a szervezet előző évi tevékenységéről és az idei évre kitűzött célokról.

 

A koronavírus járványhelyzet 2020-ban minden alakulat napi tevékenységét megváltoztatta, további feladatokkal egészítette ki. Amellett, hogy a Parancsnokság közel 5000 katona felszerelését segítette elő az elmúlt évben, tevékenyen részt vett a Magyar Honvédség vírushelyzet kezelése érdekében végzett feladataiban is. A pandémia az alakulat több, korábbi munkafolyamatát is átírta, így az érdekvédelem és a toborzás is digitális eszközökkel és innovatív megoldásokkal egészült ki. Ezekkel a technikai előre lépésekkel kapcsolatban Apáti dandártábornok feladatul szabta, hogy az új vívmányokat a koronavírus okozta korlátozások feloldásával is hasznosítani kell.

Szűcs ezredes az idei év fő feladatának az alaprendeltetésből fakadó feladatok mellett az új szervezeti struktúra megszilárdítását nevezte, amelyet Apáti tábornok kiegészített egy fontos iránymutatással is: „A Magyar Honvédségbe toborzunk!” – ezzel mutatva iránymutatást, miszerint a toborzást végzők mindig azt tartsák szem előtt, hogy az érdeklődők a számukra leginkább megfelelő szolgálati formához csatlakozzanak, mert ez viszi előrébb a Magyar Honvédséget.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2