Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Mit jelent toborzónak lenni?
2021.06.14. 09:51 , Jakus Fruzsina tőrm.
A Magyar Honvédség Parancsnokságának Személyzeti Csoportfőnöksége (MHP SZCSF) immár negyedik alkalommal szervezte meg a toborzó állomány számára fontos képességfejlesztő tanfolyamot, az úgynevezett Toborzó Szaktanfolyamot. A 2021. május 31. és 2021. június 11. között megtartott, kéthetes felkészítésen összesen tizennégy fő vett részt az MH hivatásos, szerződéses és tartalékos szakállományából, az ország különböző területeiről Budapestre érkezve.

A szervezőket motiválta, hogy a tanfolyamot eredményesen zárják azok, akik szolgálatukat a közelmúltban kezdték meg, de a már több éves tapasztalattal rendelkezők számára is aktuális ismereteket nyújtson. Az alapismeretek, illetve szakmai tudás megszerzésére és felfrissítésére szolgáló elméleti foglalkozások mellett képességfejlesztő programokat is beterveztek a foglalkozási rendbe, melyek a toborzóknak feltétlenül szükségesek, akár a minőségi, akár a mennyiségi toborzási (kiválasztási) folyamatok menedzselése folyamatában.

 

A tanfolyam ideje alatt a résztvevők bővebb ismereteket szerezhettek a külső munkaerő-piaci szereplők tevékenységéről, ezzel együtt arról, hogy a Magyar Honvédség – mint munkaadó – hol helyezkedik el ezen a piacon a civil szereplőkhöz viszonyítva. Betekintést nyertek az online toborzás szerepébe is, amely már a Honvédségnek is új, kiemelkedő jelentőségű képessége.

 

A szaktanfolyam során több interaktív ügyfélkezelési gyakorlaton is részt vettek, többek között a HM Zrínyi Nonprofit Kft. munkatársai által vezetett szituációs feladatokkal is fejleszthették kommunikációs képességeiket. A tanfolyam zárásaként a résztvevők vizsgát tettek, melynek eredményességét bizonyítja, hogy kivétel nélkül mindannyian átvehették a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló okmányokat.

Az MHP SZCSF a jövőben is tervezi a szakmai alapfelkészítések végrehajtását, annak érdekében, hogy mindig felkészült és segítőkész toborzó állomány fogadja a katonai pálya iránt érdeklődőket.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2