Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Új parancsnokhelyettes a Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó parancsnokságon
2021.10.05. 11:11 , Papp Eszter t. hdgy.

Kiemelt eseménnyel indult az október az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) számára, hisz október 1-én egy szűk körű állománygyűlés keretein belül több kolléga előléptetésére, kinevezésére került sor.

Az eseményen Szűcs Imre ezredes az MH KIKNYP parancsnoka emléklapot adományozott Durgó Tamás alezredesnek, az MH KIKNYP újonnan kinevezett parancsnokhelyettesének.

 

A kaposvári születésű alezredes szakmai életútja 1993-ban kezdődött sorkatonaként a 31. Kapos Harcászati Repülő Ezrednél, majd az ezt követő évek során több alakulatnál is szolgált. A taszári Kapos Bázis Repülőtéren töltött szolgálata alatt egy éves missziós feladatban vett részt Cipruson, ahol munkája eredményeként 2003-ban UNFICYP Parancsnoki elismerést is kapott. 

Az ezt követő kilenc évben a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison először század vezénylőzászlósként, majd humántisztként szolgált. 2012-ben lett irodavezető a Bács-Kiskun megyei Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodánál. Kecskeméti munkássága során jó kapcsolatot alakított ki a megyei kormányzati, civil és társadalmi szervekkel, valamint a honvédségi nyugdíjasokat, nyugállományúakat tömörítő egyesületekkel, klubokkal is, megyei szinten irányította, felügyelte a katonai toborzást, a katonai igazgatási feladatokat, az érdekvédelmi a hadisírgondozási és honvédelmi nevelési feladatokat is.

Számos alapítvány és szervezet tagjaként társadalmi szerepvállalása is jelentős, alapító tagja az első Honvéd LIONS klubnak, a Szentkirályi Motoros Klubnak, évekig titkára volt a Honvédség és Társadalom Baráti Kör kecskeméti szervezetének is, és kuratóriumi tagja a Szentkirályi Közalapítványnak. 2020 óta pedig alelnöke a Magyar Tartalékosok Országos Szövetségének.

Szakmai pályájának következő szintjeként az MH KIKNYP Toborzó Érdekvédelmi Osztályán 2019-ben osztályvezetővé nevezték ki. Az alakulatnál azóta a toborzó, hadisírgondozó, honvédelmi neveléssel, érdekvédelemmel és kommunikációval kapcsolatos feladatokat szervezi, koordinálja. A különböző rendezvények és együttműködések kapcsán pedig évek óta kiváló kapcsolatot tart fenn a honvédséghez köthető ernyő szervezetekkel is. 

Az állománygyűlésen Kohut Zoltán törzszászlós az MH KIKNYP tartalékos személyügyi részlegére került kinevezésre beosztott tisztként főhadnagyi rendfokozattal, Komlósi Máté törzsőrmester pedig a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály beosztott toborzó tisztjévé lett kinevezve, hadnagyi rendfokozattal.

A KIKNYP parancsnoka megköszönte a jelenlévő személyi állomány eddigi munkáját, és arra ösztönözött mindenkit, hogy a jövőben is ugyanazzal a lelkesedéssel, motiváltsággal és szakmaisággal végezzék kijelölt feladataikat.

Fotók: Szöllősi Gergely hdgy. 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2