Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Újabb együttműködés az 50 órás közösségi szolgálatról
2021.11.18. 09:36 , Márton Boglárka hdgy.
„A honvédelem olyan nemzeti ügy, amely a jövőbe való befektetés” - jelentette ki Sándor Zsolt vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese a Magyar Honvédség új toborzó- és ügyfélszolgálati irodájának ünnepélyes átadásán, november 12-én, pénteken, Sátoraljaújhelyen.

Mintegy 150 középiskolával vagyunk hasonló együttműködésben, amelyet mindenhol tartalommal igyekszünk megtölteni. A Magyar Honvédség prioritásként tekint a fiatalok hazafias és honvédelmi nevelésére, amely a Kossuth Technikumban különösen fontos, hiszen az intézmény a közelmúltban csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz.

Kababik Edina, az intézmény igazgatója szerint a fiatalok számára azért is fontos a hadisírgondozás, mert közben megismerkedhetnek a katonahősök tetteivel is. Ez a generáció csak a dédszülőktől vagy a nagyszülőktől hallhatott a háborúkról, ezért a hazafiasság számukra már mást jelent. Hozzátette, a történelem ismerete és a hagyományok ápolása mindig is fontos volt az intézménynek, nemrég egy rangos országos történelemversenyről elhozták a második helyezést.

A sátoraljaújhelyi Hősök Temetőjében közel 1400 hősi sír található, az I. világháború idején katonakórház működött a területen, ahová a lengyel frontról is vittek sérülteket. A tanulók különösen nyitottak a városban történt háborús eseményekre, hiszen ezekkel könnyebben tudnak azonosulni.

Az Iskolai Közösségi Szolgálat keretében más segítő tevékenységet is végeznek majd a diákok, köszönhetően a civil szervezetekkel ápolt szoros kapcsolatnak.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2