Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ajándékozás a katonaárváknak
2021.12.22. 16:03 , Márton Boglárka hadnagy
Idén karácsonykor is rendhagyó módon köszöntötte a szolgálatteljesítés közben elhunyt katonák gyermekeit az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság.

Az „Árvák karácsonya” elnevezésű központi rendezvényt a járványhelyzet miatt sem tavaly, sem idén nem tudták megrendezni azon gyermekek részére, akiknek valamelyik szülője a Magyar Honvédség katonájaként vesztette életét. A központi rendezvény meghitt hangulatát a parancsnokság szociális gondoskodással foglalkozó állománya varázsolta az otthonukba.

A katonaárvák számára a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség idén is ajándékcsomagokat állított össze, melyek átadása előre megbeszélt időpontban és helyszínen történt Várpalotán, Győrben, Tatán, Romhányban és Kecskeméten is. A fővárosban és Pest megyében élő árvákat Durgó Tamás alezredes, az alakulat parancsnokhelyettese, Szabó Tünde őrnagy, a budapesti hadkiegészítő és toborzó központ érdekvédelmi részlegvezetője és Nagy Géza őrnagy, érdekvédelmi főtiszt látogatta meg.

Benkő Tibor, honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőlevelet juttatott el az érintettekhez, melyben az alábbi sorok is szerepelnek: „Gyakran fogalmazunk úgy, hogy minden katona és az ő szerettei a Magyar Honvédség nagy családjának tagja. Ezért fontos számunka, hogy titeket, mint ennek a családnak a tagjait, karácsony alkalmából köszöntsünk. Szeretnénk, ha tudnátok: nem feledkezünk el rólatok, ránk mindig számíthattok.”

A Magyar Honvédség nem engedi el a katonaárvák kezét és igyekszik enyhíteni fájdalmukon.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2