Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Szakmai felkészítés a toborzóknak
2022.04.12. 15:54 , Papp Eszter hadnagy
A Magyar Honvédség Parancsnoksága Személyzeti Csoportfőnökség (MHP SZCSF) hatodik alkalommal tartott felkészítést az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság toborzó szakállományának. A tanfolyamot március 28. és április 8. között rendezték meg, elsősorban azoknak a toborzóknak, akik nemrég kezdték meg szolgálatukat.

A szakmai felkészítést Vanyur Tibor ezredes, az MHP SZCSF Katonai Igazgatási és Toborzó Főnökség vezetője nyitotta meg, aki ismertette a részvevőkkel az elérendő célokat. Az előadások összeállítása során törekedtek arra, hogy elméleti és gyakorlati téren is megfelelő tudáshoz jussanak a résztvevők, az újonnan beosztásba helyezett toborzók mellett a már tapasztalt kollégák ismereteit is bővítsék.

A kurzus fontos része volt a toborzás módszertanának elsajátítása, de megismerkedhettek a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Programmal, az Acélkocka Altisztképzési Rendszerrel és kerekasztal beszélgetések során megvitathatták a szolgálatformákkal kapcsolatos tudnivalókat, a munkaerőpiaci trendek alakulását. Az állomány betekintést nyert a honvédség missziós szerepvállalásába és a külszolgálati lehetőségekbe, amelyek növelhetik a jelentkezők érdeklődését. A gyakorlati órákon megismerték a rendezvényekre történő kitelepülések menetét, a toborzósátor építésének technikáját és a lézerfegyverek használatát.

A kéthetes felkészítés eredményességét bizonyítja, hogy minden résztvevő sikeres vizsgát tett, az erről tanúskodó okleveleket Vanyur Tibor ezredes adta át.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2