Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
“A föld szeretete – hazaszeretet”
2022.05.18. 10:14 , Márton Boglárka hadnagy
Együttműködési megállapodást kötött az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság és a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma. A dokumentumot Durgó Tamás alezredes, az alakulat megbízott parancsnoka és Filep Miklós igazgató írták alá.

Az együttműködés célja, hogy a szakképzésben tanuló fiatalok valódi, kézzelfogható katonai tudást szerezzenek, és bővítsék ismereteiket a honvédségről, valamint annak társadalmi szerepéről. A középfokú oktatási intézményben több mint 600 diák tanul, a mezőgazdasági képzések mellett az egészségügyi és sporttal kapcsolatos szakirányok is rendkívül népszerűek.

Filep Miklós igazgató kiemelte, hogy az iskola profilja és képzési palettája a katonai toborzás szempontjából kedvező, például a mezőgazdasági gépek és a honvédségi eszközök kezelése is sok szempontból hasonló. Szeretné, ha minél több fiatal választaná a tartalékos katonai szolgálatot, amelyhez minden információt és támogatást megkapnak a Magyar Honvédségtől. Az intézmény igazgatója hangsúlyozta, hogy büszkék az iskola egykori tanulóira, Fekete Istvánra és Wass Albertre, akiket elsősorban íróként ismerünk, de a vadászat terén is kiemelkedő eredményeket értek el.

Durgó Tamás alezredes elmondta, az együttműködés révén a Hajdú-Bihar megyei toborzóiroda minden lehetőséget kihasznál majd az intézmény tanulóinak megszólítására, így a katonák részt vesznek az iskola rendezvényein, illetve csoportos foglalkozásokat és pályaorientációs előadásokat tartanak a diákoknak.

A szerződés aláírása előtt Nagy Zoltán alezredes, a debreceni 2. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka kiemelte, a Debreceni Egyetemmel hosszú ideje eredményesen működnek együtt, melynek újabb állomása a Balásházy gyakorló középiskolával kötött megállapodás.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2