Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Ott vagyunk a gyermektáborokban is
2022.07.07. 15:43 , Varga Katalin Lilla t. hadnagy

Az elmúlt hetekben több Csongrád-Csanád megyei táborban is megismerkedtek a gyerekek a Magyar Honvédséggel – természetesen csak játékos formában.


Tiszaszigeten már két honvédelmi tábort is rendeztek, melyen a megyei toborzó irodát Nagy Péter tartalékos hadnagy, súlyemelő olimpikon, illetve Nagy Rita őrmester, junior világ- és Európa-bajnok, felnőtt vb-ezüstérmes kick-boxos képviselték. A sportolók az élménybeszámolók mellett bemutatókat tartottak a táborozóknak.

A két katona a Sziksósfürdői Strandon is megmozgatta a gyerekeket, ahol a Független Büntetés-végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetségének gyerektáborát tartották. Takács Zoltán, a Büntetés-végrehajtás Dél-magyarországi Szakszervezetének titkára elmondta, hogy több mint nyolcvan gyerkőcnek szerveztek rendvédelemmel kapcsolatos programokat, és nagyon örültek, hogy ezekhez a toborzók és a területvédelmi zászlóalj is hozzá tudtak tenni. Az álcafestés alkalmával a gyerekek lelkesen mesélték, hogy ők is katonák szeretnének lenni, a legtöbben lövészek.

A mórahalmi Homokháti Sokadalomba a repülőgép-szimulátort is kivitték a toborzók, így az érdeklődők virtuálisan a felhők fölé emelkedhettek, hogy kipróbálják a vasmadarak irányítását.

Fotók: Varga Katalin Lilla tartalékos hadnagy, Nagy Rita őrmester


toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2