Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
50 éves a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület
2022.08.02. 13:57 , szoljon.hu és Terenyi Krisztina őrnagy

Fél évszázada alakult a Karcagi Nagykun Bajtársi Egyesület. Céljuk azóta is változatlan: szeretnék összefogni és segíteni a város – és a környező települések – nyugállományú katonáit, rendvédelmi dolgozóit.

A Déryné rendezvényközpontban tartott jubileumi ünnepségen Rab János nyugállományú őrnagy, az egyesület elnökének beszámolóját követően Sári Kovács Szilvia alpolgármester méltatta a 120 fős civil szervezet hagyományőrző munkáját.

Ezután Esküdt Lajos nyugállományú ezredes, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) Koordinációs elnökhelyettese, Kőszegi Ferenc nyugállományú alezredes, a BEOSZ Észak-Magyarországi Régió régióvezetője, Molnár János alezredes, a szolnoki Hadkiegészítő Toborzó Központ parancsnoka és Terenyi Krisztina őrnagy, a megyei Hadkiegészítő és Toborzó Iroda irodavezetője miniszteri és egyesületi elismeréseket adott át a tagoknak.

Dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntőjében kiemelte: az egyesület tagjai ünnepi megemlékezéseken tisztelegnek a múlt előtt és részt vesznek a városban folyó honvédelmi nevelőmunkában, tevékenységükkel nagyban hozzájárulva a honvédség megismeréséhez.

A szabadidő tartalmas eltöltése, a közösséghez tartozás élménye és a hagyományőrzés mindig fontos volt a szervezet számára, ez ötven év alatt semmit sem változott. Az egyesületben nyugállományú katonákat, rendvédelmi dolgozókat, polgári személyeket és hozzátartozókat is találunk. A szervezet részeként működik a helyi Kertbarátok Köre.

A Honvéd Művészegyüttes operettműsorát követően baráti beszélgetés és ünnepi vacsora zárta a rendezvényt.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2