Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Aláírt a 250. önkéntes területvédelmi tartalékos katona Vas megyében
2022.09.26. 15:33 , Merklin Tímea (vaol.hu)
Ünnepélyes aláírási ceremóniát tartottak annak alkalmából, hogy szerződést kötött a Magyar Honvédséggel Vas megyében a 250. önkéntes területvédelmi tartalékos katona.

Olyan időket élünk, amikor egyszerre két irányból érnek minket és a biztonságérzetünket befolyásoló kihívások. A szomszédunkban egy szűnni nem akaró, bizonytalan kimenetelű háború dúl, és a déli határaink mentén is egy egyre intenzívebbé váló illegális migráció tapasztalható – erről beszélt köszöntőjében Soós Gyula alezredes, a MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 6. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnoka.

Amint mondta, a haditechnikai fejlesztések mellett nagy létszámú, szakmailag kiválóan felkészített katonákra van szükség. Olyan önkéntesekre is, akik a civil életük mellett támogatják a haderő munkáját, akik veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy segítséget nyújtsanak az országnak. A toborzás támogatásért köszönetet mondott Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornoknak és Dr. Baán Mihály alezredesnek, akik részt vettek az eseményen. 

Vámos Zoltán főispán, a Vas Megyei Védelmi Bizottság elnöke beszédében kiemelte: a fegyveres testületek munkájára nagy szükség van, nincs nemesebb feladat, mint a hazát védeni, és mindent meg fognak tenni azért, hogy jövőre meglegyen a 300. vasi tartalékos katona. A főispán a védelmi bizottság és a kormány nevében is gratulált a 250. szerződéskötőnek, aki nem más, mint a Szombathelyi Repülőklub elnöke, Harami Mátyás. 

A fiatalember az MH 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred 83. Poppr Emil Területvédelmi Zászlóaljába jelentkezett, amelynek parancsnoka, Sásdi Imre alezredes elmondta, hogy a repülőklubbal, a repülőtérrel való szorosabb kapcsolat számukra a nyilvánosság, a fiatalok megszólításának bővülő lehetőségeit jelenti. 

Fotó: Vas Népe/Cseh Gábor 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2