Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Új megbízást kapott a parancsnokhelyettesünk
2022.11.11. 08:44 , Krizbai Diána t. hadnagy
Új megbízást kapott, így távozik posztjáról Durgó Tamás alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnokhelyettese.

Durgó Tamás katonai pályafutását 1994-ben sorkatonaként kezdte Taszáron. A somogyi szolgálati éveket követően, mintegy nyolc éven át a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison dolgozott.

Ennél is hosszabb időt, tíz évet töltött az MH KIKNYP állományában. Előbb 2012 és 2019 között a Bács-Kiskun megyei irodát vezette. Ezt követően Budapestre kerülve, kezdetben a Toborzó és Érdekvédelmi Osztály vezetőjeként dolgozott, majd parancsnokhelyettessé nevezték ki. Szűcs Imre ezredes külföldi távolléte alatt, – 2022. februárjától fél évig – az alakulat megbízott parancsnokaként is szolgált.

Durgó Tamás alezredes élete során számos elismerésben részesült. Mindössze 13 éves korában már emlékérmet kapott életmentésért. Katonai pályafutása során többek között a ciprusi misszióban való szolgálatáért kapott parancsnoki elismerést. Békefenntartásért szolgálati jellel és Árvízvédelemért szolgálati jellel is elismerték szolgálatát. Az MH KIKNYP állományának tagjaként parancsnoki elismerésben részesült.

Durgó Tamás alezredes a november 9-én tartott vezetői értekezleten köszönt el parancsnokságunktól. 2022. novemberétől a Magyar Honvédség Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Területvédelmi Igazgatóság Katonai Igazgatási és Toborzó Osztályának vezetőjeként folytatja katonai karrierjét. Búcsúzásakor azt mondta, mindig is jó szívvel fog gondolni a toborzók között töltött éveire. Bár egykori parancsnokhelyettesünket új feladatok és kihívások várják, szerencsére a jövőben is hasonló területen fog dolgozni, így biztosak lehetünk abban, hogy Durgó Tamás alezredes nem szakad el teljesen az MH KIKNYP-től.

Egykori parancsnokhelyettesünk jövőbeni munkájához sok sikert kívánunk!

 

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2