Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A tatai páncélosdandárnál tettek látogatást a toborzók
2023.01.25. 15:25 , Krizbai Diána hadnagy

A MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokságon (MH KIKNYP) kiemelten fontos, hogy a toborzók valamennyi alakulatról és a különböző katonai beosztásokról aktuális információkkal rendelkezzenek, és így hitelesen tudják tájékoztatni a katonai szolgálat iránt érdeklődőket. Ennek érdekében rendszeresen szerveznek vezetői kihelyezett értekezleteket, mely során az egyes alakulatok aktuális helyzetéről, működéséről, mindennapjairól is tájékozódhatnak.

Legutóbb, január 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogattak az MH KIKNYP katonái. Tóth István ezredes, a dandár parancsnoka előadást tartott alakulatáról, annak feltöltöttségéről, a jövőbeni tervekről, megfogalmazva a számukra fontos toborzó prioritásokat.

A toborzókat a dandár törzsfőnöke, Kása István ezredes vezette körbe a laktanyában. Megmutatta a kupolát, a szerelőműhelyeket, az új haditechnikai eszközök elhelyezésére szolgáló hangárokat, az új tornacsarnokot, valamint a készülő szimulátorok terveit. Mindemellett a haderőfejlesztésben frissen beszerzett PzH 2000 önjáró tüzérlöveget, a Gidrán páncélozott moduláris harcjárművet és a Leopard 2A4 HU harckocsikat is közelről vehették szemügyre a toborzók.

 

A katonák az ebéd során megismerhették a páncélosdandár étkezdéjét vezető Károlyi Balázs törzsőrmester saját fejlesztését, melynek révén ‒ a konzervek helyett ‒ a gyakorlótéren is minőségi, meleg ételt fogyaszthatnak a katonák.

 

A délután folyamán az MH KIKNYP vezetői értekezletén Szűcs Imre ezredes, az alakulat parancsnoka röviden kitért a napjainkban tapasztalható változásokra, felvázolta a Magyar Honvédség fiatalításának lehetőségeit, a következő időszak feladatait.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2