Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Évértékelés és elismerések a hadisírgondozás területén
2023.03.09. 12:30 , Krizbai Diána hadnagy
Szakmai felkészítésen vett részt 2023. február 28-án szervezetünk hadisírgondozói feladatokat ellátó állománya. A rendezvényen a szakmai elöljáró szervezet, az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság (MH TTP) Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztály helyettes vezetője, Demeter Attila összegezte a hadisírgondozás tavalyi eredményeit és idei feladatait.

 

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tartott rendezvényen szó esett a hadisírgondozás területének szakmai irányításáról, az Iskolai Közösségi Szolgálat feladatokban való részvételéről. Kiemelt téma volt az érintett katonai szervezetek közötti együttműködés továbbá a társadalmi kapcsolatok fejlesztése a hadisírgondozás területén.

A részt vevők szakmai előadásokat hallgathattak meg többek között a hadisírgondozás történetéről, az 1848/49-es hadviselti sírok, valamint az Arany Vitézségi Éremmel kitüntetett katonák kutatásának módszertanáról is. A felkészítés alkalmat biztosított a szakterületet irányító HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum vezetőivel való közvetlen tapasztalatcserére is.

 

A rendezvény végén a MH TTP megbízott parancsnoka, Apáti Zoltán dandártábornok nevében az MH TTP Területvédelmi Igazgatóságának igazgatója, Polyák András ezredes elismeréseket adott át alakulatunk több katonája részére a hadisírgondozás területén végzett elhivatott munkájáért.

„A haza szolgálatában életüket áldozó katonák hősi sírjainak ápolásáért, emlékük megőrzéséért végzett, kiemelkedő hadisírgondozó szaktevékenységének elismeréseként” oklevelet vehetett át alakulatunk részéről Mészáros Károly őrnagy, Mosonyi Viktor főhadnagy, Tamási Ádám főhadnagy, Csetneky Attiláné hadnagy, Farkas László Bence hadnagy, Jánosi Bence hadnagy,  Boros Gábor közkatona.

 

Gratulálunk az elismerésben részesült katonáknak!

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2