Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Hömpölygő tömeg a honvédelem napján
2023.05.24. 16:43
Most hétvégén gyermeknap és hősök napja, így ismét várják a családokat a katonák

Nagyszabású rendezvénnyel ünnepelte a honvédelem napját az idén 175 éves Magyar Honvédség a május 21-én, vasárnap Budapesten. Ezen a hétvégén gyermeknap, egyúttal a hősök napja alkalmából ismét színes programokkal, játékokkal várják a családokat szintén a Városligetbe a katonák.

A nyárias melegben tartott családi napon szó szerint hömpölygött a tömeg a Városligetben és a Fővárosi Állat- és Növénykertben egyaránt. A Városligetben hivatalosan délelőtt 10 órakor kezdődött a rendezvény, de a haditechnikai eszközök –melyek még előző éjjel megérkeztek -, már a megnyitó előtt vonzották az embereket.  Így a szokás szerint a ligetben futóknak is érdekesebb volt a kora reggeli sport a honvédelem napján.

Rendkívül népszerűek voltak a katonai zenekari, díszelgő és közelharc bemutatók. Nagy sikert aratott továbbá a Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Táncra magyar” címen ismert huszártánc előadása is. Aki esetleg lemaradt róla, az se bánkódjon, mert a nyár folyamán még több vidéki helyszínen és Budapesten is megrendezik a katonai toborzás hagyományait bemutató zenés, táncos előadást.

Toborzópontunkon a lézerlövészetes játékokon, a VR-szimulátornál és akadálypályánál is kígyózó sorokban álltak a kisebbek és nagyobbak, hogy megmérettessék magukat. Mindeközben a toborzók tájékoztatták az érdeklődőket a Magyar Honvédség nyújtotta lehetőségekről, személyes tapasztalatok és élmények mentén képet adva arról, milyen is manapság a katonalét.

A Kós Károly sétányon felsorakoztatott katonai harcjárművek körül egész nap fotóztak, szelfiztek a családok. A haditechnika szerelmesei a rendezvény vége után még órákkal is a ligetben maradtak, hogy láthassák, miként szállítják el a vasakat. Még este 10 órakor is többen videózták, ahogy Lynx harcjármű elhagyja a helyszínt.

A Városligetben és az állatkertben tartott honvédelmi családi napon több mint 150 ezren vettek részt. A rendezvényre kilátogatott Dr. Böröndi Gábor altábornagy, vezérkari főnök is, aki elismerését fejezte ki a nagyszabású rendezvény lebonyolításáért.

Toborzóink a honvédelem napja után, a gyermeknap alkalmából ismét a Városligetben, de most egész hétvégén várják a családokat. Vasárnap, mely egyben a hősök napja is, ismét több látványos bemutatóval is készülnek a katonák. 

Fotók: Farkas Gábor hadnagy
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2