Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
A cél továbbra is a katonai hivatás népszerűsítése
2023.11.20. 15:30 , Krizbai Diána hadnagy

A fiatalok munkaerőpiaci helyzetének javítása érdekében kötött együttműködési megállapodást alakulatunk és a Nógrád Vármegyei Kormányhivatal ezen a héten Salgótarjánban.

A salgótarjáni toborzóirodánk már eddig is kitűnő kapcsolatot ápolt a szervezettel, kölcsönösen segítettük egymás munkáját. A kormányhivatal Foglalkoztatási Osztályának szervezésében a helyi toborzóink rendszeresen tartanak tájékoztatást a Magyar Honvédség által biztosított lehetőségekről a regisztrált munkanélküliek számára. 

 

Az eddigi közös törekvések eredményeként több állampolgárt is sikerült visszailleszteni a munka világába: egyesek tartalékos katonaként csatlakoztak a Magyar Honvédséghez, mások – még nagyobb elköteleződésről téve tanúbizonyságot – szerződéses katonai szolgálatra jelentkeztek.

 

A két szervezet közös munkájának megerősítését célzó együttműködési megállapodást alakulatunk parancsnoka, Durgó Tamás alezredes és Dr. Szabó Sándor főispán írta alá.

Kiemelt célunk a szerződéses és tartalékos rendszer népszerűsítése, bővítése. Alakulatunk segíti továbbá, hogy minél többen megismerjék az Ifjúsági Garancia projekt lehetőségeit.

Az együttműködési megállapodás alapján toborzóink hatékonyabban tudnak tenni azért, hogy  javuljon a látókörükbe került helyi, többnyire hátrányos helyzetű, álláskeresőként nem regisztrált, 30 év alatti munkanélküli fiatalok élet- és munkaerőpiaci helyzete. 

Reményeink szerint az együttműködés „intézményesítésével” az eddig elkezdett munka még sikeresebbé válik.

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2