Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Születésnapos köszöntötte a születésnaposokat
2024.10.17. 14:38 , Krizbai Diána hadnagy

Nagyszámban gyűltünk össze legutóbbi, az MH KIKNYP parancsnokságán tartott jubileumi születésnapi összejövetelünkön. A rendezvény valóban rendhagyóra sikerült, mert a szintén jubileumot ünneplő kollégánkat is meglephettük. A végeredmény az lett, hogy a születésnapos köszöntötte a születésnaposokat.

 

 

Az árvízi készültség miatt a szeptemberi születésnaposainkat nem tudtuk meghívni alakulatunkhoz, így most két hónap szülötteit köszöntöttük egyszerre.  Továbbá úgy tűnik, az MH KIKNYP 1. Hadkiegészítő és Toborzó Központja által közelmúltban indított hagyományteremtő rendezvényeink népszerűsége növekszik: egyre többen fogadják el meghívásunkat, hogy nagyobb körben, az egykori katonákkal és honvédelmi alkalmazottakkal osztozva ünnepeljék meg születésnapjukat. Többen hozzátartozót is elhoznak ilyenkor, az egyik hölgy kollégánknak elmondta, ő most férjét kísérte el, de pár hónap múlva ő is jubileumot ünnepel és mivel ő is a honvédségnél dolgozott, alig várja, hogy újra jöjjenek.

 

Vitár-Bus Krisztina alezredes, alakulatunk megbízott parancsokhelyettese a vendégekhez szólva köszönetet mondott, amiért aktív korukban a Magyar Honvédségért dolgoztak, és most nyugállományban is fontosnak érzik, hogy tartsák a kapcsolatot az egykori kollégákkal, bajtásakkal és persze velünk, a humángondoskodásért is felelős szervezettel.

 

Parancsnokhelyettes asszony megjegyezte azt is, hogy alakulatunk humángondoskodásért felelős főtisztje Mészáros Károly őrnagy épp a rendezvény napján szintén jubileumi születésnapját ünnepli. Tekintettel arra, hogy vendégeink ajándékát őrnagy úr adta át mindenkinek, így valamennyien egymásnak kívántak erőt és egészséget a további évekhez. 

 

 

 

Ezeket a rendezvényeket kollégáink mindig összekötik egy adategyeztetéssel, és persze szokás szerint megkérdezik, hogy ki hogyan érzi magát, mivel töltik mindennapjaikat, miben tud segíteni alakulatunk. Mindig jó érzéssel tölt el minket ilyenkor az örömteli, aktív nyugdíjas évekről szóló beszámolókat hallgatni. Sokan még 80 évesen és afölött is olyan irigylésre méltó erőben vannak, hogy dolgoznak, kertészkednek, sőt egészségük további megőrzése érdekében megteszik a napi 10 ezer lépést. 

Egyik ünnepeltünk Dr. Aniszi Kálmán nyugállományú őrnagy, író, esszéíró volt, aki dolgozott a Magyar Honvéd szerkesztőjeként, 1991 és 1994 között pedig a Zrínyi Kiadó felelős szerkesztője volt. Több évtizedes irodalmi munkásságáért több elismerésben is részesült. Rendezvényünkre legújabb, ez évben megjelent könyvéből is hozott egy példányt, melyet alakulatunk ünnepeltjének Mészáros Károly őrnagy számára dedikálta is.

 

 

 

Mindenkinek további egészségben és örömökben gazdag éveket kívánunk, bízva abban, hogy a következő jubileumi születésnap alkalmából újra találkozhatunk!

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2