Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Születésnapi köszöntések Somogy megyében
2022.12.02. 13:28 , Krizbai Diána hadnagy
Kőszegi György nyugállományú ezredest 80., Puskás Béla nyugállományú ezredest 75. születésnapja alkalmából köszöntötte csütörtökön a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ, valamint a 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állománya.

 

Kőszegi György nyugállományú ezredes 1961-től 1997-ig, több mint 35 éven át szolgált a Magyar Néphadsereg, majd a Magyar Honvédség kötelékében anyagi-technikai, illetve logisztikai vonalon. A tüzérként végzett Kőszegi György folyamatosan tanult, képezte magát, bejárta a ranglétra minden fokát és eljutott a 2. Gépesített Hadosztály logisztikai főnöki beosztásig. 


Kiemelkedő munkáját számos alkalommal ismerték el, többek között Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst, arany, valamint a Magyar Köztársaság Érdemrend katonai tagozat kiskereszt fokozatát. Nyugdíjas éveiben visszavonult, békés családi életet él. 

A 80. születésnapját ünneplő Kőszegi György nyugállományú ezredesnek, egykori logisztikusnak, a logisztikusok napján adta át Horváth Zsolt őrnagy, a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ Nyilvántartó Részleg részlegvezetője a honvédelmi miniszter, valamint a 7. Hadkiegészítő és Toborzó Központ parancsnokának köszöntőjét.
 

Puskás Béla katonai pályafutása során különböző beosztásokban teljesített szolgálatot, legutóbb a kaposvári Hunyadi János laktanya parancsnokhelyettese volt. 1996-ban az amerikai IFOR-erők kaposvári berendezkedését követően a Somogy Megyei Területi Védelmi Irodán dolgozott, ahol az amerikai hadsereg kaposvári és Somogy megyei tevékenységének segítése volt a feladata.

1997-ben helyezték szolgálati nyugállományba. Később a Kaposvár Megyei Jogú Város katonai referenseként való tevékenysége elismeréséül előléptették ezredessé. Megszervezte és megalakulása óta tagja a Mártírok és Hősök Alapítvány kuratóriumának, mely szervezet felvállalta a katonai hősi sírok ápolását, a katonai ünnepségek szervezését. 

Napjainkban is rendszeresen segíti a 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda kegyeleti és hagyományőrző feladatait. Kiemelkedő munkáját számos alkalommal ismerték el, többek között Haza Szolgálatáért Érdemérem ezüst, arany fokozatát, az Egyesült Államok elismerő oklevelét, hadisírgondozásért megkapta a III. osztályú Magyar Hadisírgondozásért Kitüntető Címet.

 

A 75. születésnapját ünneplő Puskás Béla nyugállományú ezredest Dr. Isaszegi János nyugállományú vezérőrnagy, Koncsek Antal nyugállományú ezredes, Czipó Ervin nyugállományú polgári védelmi ezredes és Sajti László nyugállományú alezredes köszöntötte fel.
toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2