Katona akarok lenni Tartalékos akarok lenni Hírek Ügyintézés Szervezet Hirdetmények Közérdekű adatok Érdekvédelem
Központi Tartalékos Nyilvántartó Osztály

Feladatai:

A hadköteles nyilvántartással kapcsolatos feladatok

  • Kezeli a hadköteles nyilvántartást a kiképzett tartalékosokról és a potenciális hadkötelesekről már békeidőszakban, valamint a hadkötelezettség bevezetését követően a hadkötelesekről.
  • Együttműködik a hadköteles nyilvántartás vezetésében érintett honvédelmi szervezetekkel, valamint a BM Nyilvántartások Vezetésért Felelős Helyettes Államtitkársággal, a minisztériumok, az érintett országos hatáskörű szervek, továbbá a rendvédelmi szervek országos parancsnokságainak központi adatszolgáltató szerveivel, a nemzetbiztonsági szolgálatok érintett szerveivel, valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Hadtörténelmi Levéltárával és Irattárával.
  • Biztosítja a meghatározott országos személyi nyilvántartási rendszerek és a hadköteles nyilvántartás közötti adatszolgáltatási kapcsolatot, illetve előkészíti a hadkötelezettség bevezetése esetére tervezett nyilvántartási rendszer működését.
  • Irányítja és koordinálja a hadkötelezettség fennállása idején hadkötelesekkel történő személyi kiegészítés informatikai rendszerének kialakítását. Jogszabályi felhatalmazás alapján az arra jogosult személyek és szervezetek részére nyilvántartásaiból adatokat szolgáltat.

Hatósági ügyintézési feladatokat a katonai szolgálattal összefüggő igazolások kiadása területén

  • Kérelemre a katonai szolgálat felső korhatáráig a (ami jelen esetben megegyezik az öregségi nyugdíjkorhatárral) hadkötelezettség alapján teljesített (sor-, tartalékos illetve polgári) katonai szolgálatról valamint a nyilvántartásba vételről és a szolgálati kötelezettség megszűnéséről szóló igazolásokat ad ki.
További információ az ügyintézés menüpont alatt.

A veszteségnyilvántartással kapcsolatos feladatok

Felkészül a háborús veszteség-nyilvántartás és tájékoztatás feladatainak nemzetközi egyezmények szerinti végrehajtására.

A meghagyással kapcsolatos feladatok

Nyilvántartást vezet a meghagyásba bevont szervekről és a meghagyásra kijelölt munkakörökről békeidőszakban, mely nyilvántartás kiegészül hadkötelezettség fennállása idején a meghagyásban érintett munkakört betöltő hadkötelesek adataival.

Katonai szolgálati idő igazolással kapcsolatos ügyintézés:

tel.: +36-1- 2365-111 (26-496-es vagy 25-534-es mellék) vagy +36-1-2375-528

Meghagyással kapcsolatos ügyintézés:

tel.: +36-1-2365-111 (26-709 mellék) vagy +36-1-2375-534

Osztályvezető:

Héregi Erika alezredes
tel.: +36-1- 237-5534; HM tel.: 02-2/26-564 fax: +36-1- 236-5290 HM fax: 02-2/27-094 e-mail: heregi.erika@hm.gov.hu

toborzóirodák
Hogy segítsük a tájékozódást, kérjük az alábbi listából válassza ki azt a megyét, ahol Ön kapcsolatba szeretne lépni munkatársainkkal!
Kérjük válasszon!
naptár
hasznos linkek


honvédelem.hu hírei
kiemelt témák
Alapfogalmak
Kiképzés
Szolgálat
Katonai szolgálat igazolása
szabályzatok, dokumentumok, nyomtatványokddd
tartalom2